Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище, съобщи NOVA. Само преди

...
Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище, съобщи NOVA. Само преди
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище

Спецпрокуратурата влезе в кметството в Божурище, заяви NOVA.

Само преди месец в журналистическо следствие бяха разкрити покупко-продажби с евтини парцели в общината. От него стана ясно, че 80 декара общинска земя пред регулация на километър от София е оценена на 1, 68 лева за квадратен метър. Общината е Божурище. След търг по оценката, терените са продадени на частници за малко над 2 лева квадрата. Посредством пълномощни, една от компаниите спечелили парцелите, се оказва, че се ръководи от бащата на кмета на Божурище.

Земята е земеделска, само че е част от плануваната многофукционална зона на Божурище. Отвсякъде е оградена с парцели в регулация на десеторно по-висока цена. Любопитният търг на 4-те терена е станал още в края на предходната година. Сигналът идва от човек, който е юрист на евентуални купувачи, които изпуснали 10 дневния период за подаване на документи за търга.

" Средната цена по пазарни оценки е към 7 евро на кв. Бяха атрактивни тези парцели като цена. Именно това породи ползите на моя клиент към парцелите ", разяснява пред NOVA юристът Марин Пандов.

Според предложения за продажба в региона от интернет уеб сайтове, цената на сходни аграрни земи в региона варира сред 7.50 и над 15 лева на квадратен метър. При урегулирани терени доближава и до 30 евро. Регулацията в 80- те декара съгласно общински съветници би коствала 4 лева на квадрат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР