Спецпрокуратурата отказаха да образуват производство срещу Кирил Петков. Това съобщиха

...
Спецпрокуратурата отказаха да образуват производство срещу Кирил Петков. Това съобщиха
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата отказаха да образуват производство срещу Кирил Петков

Спецпрокуратурата отхвърлиха да образуват произвеждане против Кирил Петков. Това оповестиха преди минути шефката на профилираната прокуратурата Валентина Мажарова и на районна прокуратура Невена Зартова.

Преди три месеца държавното обвиняване образува инспекция по отношение на декларацията, която той е подал на 10 май и в която е съобщил, че е единствено български жител. Към този миг обаче той е бил и канадски жител.

Освен това против Петков са постъпили още 8 сигнала от жители за единтични закононарушения, а точно за документна машинация във връзка със служебния му тост. Освен това като нарушавания са посочени още присъединяване в търговски сдружения и назначението на шеф на ББР.

„ На 24 август е подадена тъжба, по отношение на която е формирана кореспонденция по отношение на документни закононарушения. Те са групирани в три групи, една от тях е присъединяване му в търговски сдружения.

На 15.09 постъпиха още 8 тъжби с идентични изказвания. Срока завърши през вчерашния ден. Преди 3 дни сътрудниците отхвърлиха да образуват досъдебно произвеждане. Причината е липса на доказателства. В хода на инспекцията не се открити данни да е бездействал или превишил своите права и отговорности. Невярно декларирани не могат да обособят наказателна отговорност има специфична процедура, която е административна”, сподели представителят на спецпрокуратурата.

По отношение на ББР няма осъществени нарушавания, а погрешната декларация, подадена пред президента, не е от подготвеност на спецпрокуратурата, а на Софийската районна прокуратура.

Материалите са били незабавно изпратени в Районна прокуратура. Нейната шефка Невена Зартова заяви, че наблюдаващите прокурори са се произнесли съвсем незабавно, също с отвод, защото тази декларация няма доказателствена стойност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР