Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо, отчитайки необходимото време, за

...
Спецправосъдието ще се закрие максимално бързо, отчитайки необходимото време, за
Коментари Харесай

Кабинетът ще закрие максимално бързо спецправосъдието

Спецправосъдието ще се закрие оптимално бързо, отчитайки нужното време, с цел да се изложат отзиви кой е най-правилният път. Имаше законопроект, импортиран в предходното Народно заседание, който мина на първо четене. Ще стартираме оттова, с цел да не губим време. Това заяви говорителят на държавното управление Лена Бориславова. " Делата, които са почнали в спецсъда, ще бъдат довършени в най-кратки периоди. Делата, които не са формирани и стоят на трупчета там, най-вероятно има такива и това е една от рецензиите към активността на профилирания съд, точно на тях пък ще бъде даден нов подтик да могат да бъдат разпределени доста бързо ", добави тя.

В понеделник се организира първият съдружен съвет, в който са взели участие както водачите на партиите, по този начин и специалисти. " Вчера се концентрирахме върху две съществени тематики. Първата беше за закриване на Специализирания углавен съд и прокуратура. Там има безусловно единодушие още по време на съдружните договаряния. На второ място, обсъждахме плана за реформирането на КПКОНПИ ", изясни Бориславова пред bTV. И добави, че КПКОНПИ не може да се трансформира в различна прокуратура: " Може да бъде това без значение звено, което да прави по подобен метод следствията, че един път сезирана прокуратурата да не може да огледа настрана и да каже: Ами, тук няма данни за закононарушение. КПКОНПИ ще бъде разграничен на две звена - за лишаване на имущество и за констатиране на корупция и спор на ползи. "

" Темата за участието на Северна Македония е извънредно настояща и то освен по нашите географски ширини, само че и в цяла Европа, и оттатък. Истината обаче е, че това е двустранен развой сред България и Северна Македония, в който единствено двете страни би трябвало да влязат в разговор и да намерят по какъв начин да защитят ползите си, тъй че вероятно да реализират добросъседство. Това, че някой се е изказал и е изразил позиция не значи, че българското държавно управление ще работи под напън, изключително актуалното ", акцентира представителят на кабинета " Петков " Тя добави, че Коридор номер 8 е един от детайлите, залегнал и в Договора за добросъседство, като е приоритет на държавното управление както на едната, по този начин и на другата страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР