Спецполицаи влязоха в имотите на бизнесмена Васил БожковВасил Крумов Божков

...
Спецполицаи влязоха в имотите на бизнесмена Васил БожковВасил Крумов Божков
Коментари Харесай

Бившият зам.-шеф на МВР Филип Гунев: Употребяват полицията в пиар акции като тази с Божков

Спецполицаи влязоха в парцелите на предприемача Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от. Той беше привикан на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи.

" Божков сигурно е човек, който през годините е натрупал задоволително информация и контакти, с цел да има с какво да бъде притискан. Жалко е, че по този начин се използва полицията за една гласност. Едва ли е нужно да се викат медии в такова следствие. Оркестрирано е медийното отразяване. Полицията е от изгода на политическите играчи, с цел да се покаже, че се противодейства на олигарси с голям брой обвинявания ", коментира бившият зам.-министър на Министерство на вътрешните работи Филип Гунев в предаването " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че е доста мъчно да се разбере кой стои зад убийството на предприемача Алексей Петров и това да бъде потвърдено в съда.

" Поръчковите убийства в целия свят са доста добре готови, следите са заметени. И в другите страни разкритите поръчкови убийства са под 10% ", означи Гунев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му стана ясно още, че боди камерите в Министерство на вътрешните работи не са задоволителен брой и по тази причина потреблението им към момента не е наложително от служителите на реда. В момента се преглежда по един запис на седмица, в случай че се вършат такива записи, счита Гунев.

" Някой да смъква терабайти всеки ден и да гледа, това е човешки и финансов запас. Ако всеки еднообразен има боди камера, това са терабайти с информация, която би трябвало да имаш метод да гледаш. В момента имаме решение да бъдат закупени още боди камери, процесът е дълъг. Трябва и униформи да се помислят за тези боди камери, тъй като през лятото служителите на реда са по тениски ", съобщи гостът.

Бившият зам.-министър на Министерство на вътрешните работи обърна внимание, че камерите са инструмент, който пази и двете страни - и служители на реда, и жители. И добави, че манталитетът и държанието на служителите на реда би трябвало да потегля от най-високо равнище.

" Такова държание (агресивно - бел. ред.) се толерира. Висши служители на реда го одобряват за обикновено, то е обичайно. Тонът, който се задава от управлението - елементарният служител на реда гледа какъв брой му разрешават. Не желаеме и служителите на реда да са страхливи ", сподели още Гунев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР