Спецполицаи разкриха лаборатория за отглеждане на марихуана в Разград. Тази

...
Спецполицаи разкриха лаборатория за отглеждане на марихуана в Разград. Тази
Коментари Харесай

Задържаха съпрузи, направили нарколаборатория във вилата си край Разград

Спецполицаи разкриха лаборатория за развъждане на марихуана в Разград. Тази заран са арестувани съпрузи, които пригодили за задачата избено помещение във вилата си край града. Разследването се води от окръжната прокуратура в Разград.

Мъжът и дамата са на 50-годишна възраст, не са осъждани и по нищо не личало, че се занимават с незаконна активност. На чиновниците на електроразпределителното сдружение обаче направило усещане, че сметките им за ток в летните месеци стигат 600 лв.. Така при обиска тази заран спецполицаите се натъкнали на нарколабораторията.

" Иззели сме цялото съоръжение, апаратурата, стръковете, един първокласен автомобил. И двамата са привлечени към отговорност за развъждане на марихуана и за пране на пари. Стръковете са извънредно качествени, високи, сочни, подготвени за жътва, повече от 50 саксии са ", изясни окръжният прокурор Тихомир Тодоров.

Семейството закупило четири парцела към вилата си.

" Не познавам комшиите, аз пристигам, работя си и се прибирам в града. Не съм знаела дори, че има такива работи ", описа Анелия.

Освен с покупка на парцели, мъжът и дамата изпирали парите, като сякаш се водели на работа и сключвали фиктивни трудови контракти.

" Епизодично са се водели под най-различни длъжности при разнообразни търговци, като легенда очевидно за изпирането на парите, тъй като трудовите хонорари, които са разказани в договорите фиктивните, са извънредно високи - над 2 хиляди лева ", сподели още окръжният прокурор.

С развъждане на марихуана фамилията се занимавало най-малко от две години. Предстои да бъдат разпитани мнимите работодатели, както и да се откри къде са пласирали опиата.

" Очевидно не е в Разград, тъй като Разград е дребен град и престъпна полиция, и охранителна биха достигнали подобен сигнал, в случай че това семейство разпространяваше марихуаната в Разград. Изключително комбинативни, мнителни, най-вероятно те са отнасяли готовата продукция някъде ", посочи Тихомир Тодоров.

За развъждане на марихуана законът планува от 1 до 6 години затвор, а за пране на пари – от 2 до 5 години отнемане от независимост.

Репортер: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР