Специално сформираният съвместен екип за разследване (СЕР) на няколко държави

...
Специално сформираният съвместен екип за разследване (СЕР) на няколко държави
Коментари Харесай

Разкбиха международна престъпна група за каналджийство с българско участие

Специално образуваният взаимен екип за следствие (СЕР) на няколко страни членки на Европейски Съюз, Евроджаст и Европол разруши огромна интернационална проведена незаконна група за нелегално превеждане на непознати жители от страните Афганистан и Пакистан Европейски Съюз.
Престъпната група оперирала на територията на 5 страни членки - България, Белгия, Франция, Холандия и Англия.
Съвместният екип за следствие беше образуван през месец март тази година сред управляващите на петте страни членки.

Установено е, че групата транспортирала противозаконните мигранти посредством коли, в които имало построени специфични тайници , за да не бъдат открити при осъществяване на инспекции от граничните управляващи. Към момента се събират и доказателства, уличаващи групата в " пране на пари ".

В България се организира следствие под управлението на Специализираната прокуратура на територията на градовете София, Враца и Ловеч.
До момента са осъществени 24 претърсвания, 17 от които с авансово позволение на Специализирания углавен съд, а 7 при изискванията на необходимост.
До момента са арестувани общо 42 лица. В България арестуваните са 7
. Те са били задържани в осъществяване на издадени европейски заповеди за арест (ЕЗА) по искане на Белгия и Франция. В Белгия са арестувани 13 лица, а във Англия арестуваните лица са 22.

Разследването против проведената група е почнало през 2016 година във Англия и Холандия. Властите там бързо схващат, че групата работи на територията и на други страни членки. Така се стигнало и до присъединяване на България в следствието. Действията у нас почнали при започване на месец март от Специализираната прокуратура.

Самата интервенцията е логистично подкрепена от Европол . Европейската работа е предоставила информация за особеностите при следствието в другите правни системи. Европол взе участие и в интервенцията по залавянето на членовете на групата посредством разбор и продан в действително време на информацията, което координирало дейностите на органите на реда.

Създаден е и координационен център в границите на Евроджаст с присъединяване на всички национални бюра на заинтригуваните страни и аналитичния отдел на Евроджаст, който продължава да работи сега и координира дейностите на територията на България, Белгия, Франция, Холандия и Англия.

Действията по случая не престават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР