Осъдиха трима души за обир на инкасо автомобил в София.

...
Осъдиха трима души за обир на инкасо автомобил в София.
Коментари Харесай

Осъдиха трима души за обир на инкасо автомобил в София

Осъдиха трима души за грабеж на инкасо автомобил в София. Лицата са присвоили 360 000 лв. вследствие на осъщественото закононарушение, оповестяват от прокуратурата.

Държавното обвиняване показва, че действието е осъществено на 27.01.2017 година. Я.Г., Е.К. и И.И ограбили инкасо автомобил,, благосъстоятелност на комерсиално сдружение, от паркиран в локалното платно на бул. " Цариградско шосе ", пред търговски център The Mall. Обвиняемият Я.Г. е бил охранител на въпросния автомобил и основния причинител на закононарушението. Останалите двама били негови помагачи.

Софийският градски съд осъди Я.Г. на 13 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Освен това ½ от имуществото му - лек автомобил и специфичен автомобил, ще бъде конфискувано.

Е.К. получи присъда от 10 години затвор, която ще бъде изтърпяна при непоколебим режим. ½ от имуществото му ще бъде иззето - лек автомобил и неподвижен парцел. Третият обвинен И.И. също бе наказан на 10 година затвор.

Освен това съдът лиши подсъдимите от правото да заемат държавна или социална служба, обвързвана с осъществяване на отчетническа и материално-отговорна активност.
 Подозират инсценировка при обира на инкасо автомобил в София
Подозират инсценировка при обира на инкасо автомобил в София

Oбирджиите са били без оръжие

Я.Г. получи и друга присъда от две години за нелегално владеене на оръжие и муниции.

Първоинстационната присъда е променена от Софийски апелативен съд (САС) с Решение № 217 от 13.06.2023 година по в. н. о. х. д. № 509/2021 година САС не възприел квалификацията на случая като изключително тежък (по смисъла на член 203, алинея 1 НК), заради което признал подсъдимите за отговорни в осъществяването на по-леко наказуемото закононарушение по член 202, алинея 2, т. 1, вр. член 201, вр. член 20 Наказателен кодекс. Намалил наложените от Софийски градски съд санкции отнемане от независимост на всеки от подсъдимите както следва: на Я. Г. - на 7, на Е. К. - на 4 и на И. И. - на 5 години. Намалил и размера на избраното на съображение член 23 Наказателен кодекс общо наказване на Я. Г. от 13 на 7 години отнемане от независимост. Съответно на сниженото наказване отнемане от независимост понижил и периода на наказванията отнемане от права на Я. Г. и Е. К., а наказването конфискация, наложено на подсъдимата Е. К. отменил. САС удостоверил присъдата на Софийски градски съд в останалата ѝ част.

С решение № 282 от 10.05.2024 година по к. н. о. х. д. № 221/2024 година Върховен касационен съд, първо наказателно поделение, оставил в действие решението на САС във връзка с подсъдимия Я. Г. Изменил решението във връзка с другите двама подсъдими И. И. и Е. К., като понижил наказванията им надлежно на 4 години отнемане от независимост и 3 години отнемане от независимост. Отложил осъществяването на наказването на Е. К. с изпитателен период от 5 години.

Присъдата е влезнала в действие.
 Обраха 300 000 лева от инкасо автомобил в София Обновена
Обраха 300 000 лева от инкасо автомобил в София

Двама мъже с неустановена идентичност заплашиха с оръжие...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР