Специално мобилно приложение, което може да работи и при липса

...
Специално мобилно приложение, което може да работи и при липса
Коментари Харесай

Иновативна система за подаване на сигнали активира ЮЗДП

Специално мобилно приложение, което може да работи и при липса или слаб сигнал на мобилните оператори в горските територии, задейства Югозападното държавно дружество. Освен за облекчение на горските чиновници, то може да се употребява и от жителите за подаване на сигнали.


Мобилното приложение, приспособено за смарт телефони и таблети, задейства offline карта, която дава опция за GPS позициониране на всички горски територии в обсега на държавното дружество, даже когато сигналът на мобилните оператори е слаб или въобще липсва.

Иновативната система ще облекчи работата на лесовъдите на терен, които правят контрола на всички действия в горите, като в базата данни са включени и  предпазените горски територии. 

Освен това приложението ще даде опция за бързо подаване на сигнали от жителите и тъкмо локализиране на мястото.

Обществената интензивност е изключително значима при естествени бедствия, пожари, бракониерство, нерегламентирано придвижване на моторни транспортни средства и замърсяване на горите с битови боклуци. 

Сигналите на жителите посредством мобилното приложение би трябвало да бъдат  съпроводени със снимков материал и данни за контакт с подателя. 

В рамките на минути подадената информация се пресъздава на обществената уеб карта на горските територии в обсега на ЮЗДП. 

Към приложението е създадено и малко видеообучение за използването му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР