Специално благодарствено писмо получи кметът на Брацигово Петко Петков от

...
Специално благодарствено писмо получи кметът на Брацигово Петко Петков от
Коментари Харесай

Брацигово изпрати близо тон вода на Лом в кризата

Специално благодарствено писмо получи кметът на Брацигово Петко Петков от колежката си Пенка Пенкова от Община Лом. То бе изпратено в символ на благодарност за дадената в сложен миг поддръжка – от родопската община са изпратили към 1 звук от лековитата си минерална вода на хората от Лом и околни селища, наранени от водната рецесия преди дни. По молба на институциите даже били подбрани по-малки бутилки, с цел да може да се раздадат на повече хора.

„ Приемете моята сърдечна признателност за неоценимата помощ, която оказахте на жителите на град Лом и селата Добри дол, Сливата, Орсоя и Замфир по време на бедственото състояние поради безводието, което ни сполетя, написа Пенкова.

Благодарение на обезпечените безплатно от Община Брацигово количества питейна вода, успяхме в тези тежки за нас дни да помогнем на хиляди бедстващи хора от град Лом и засегнатите от безводието села! “.

Припомняме, че на 18 октомври Лом разгласи бедствено състояние, откакто поради повреда на довеждащ тръбопровод градът и селата в общината останаха на изсъхнало за 10 дни. Повредата се оказа тежка и на труднодостъпно място, което забави екипите, заели се с отстраняването. Стигна се до затваряне на учебни заведения и детски градини. Кризисната обстановка към този момент е преодоляна.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР