Специалният комитет на Съвета на федерацията по конституционно законодателство прие

...
Специалният комитет на Съвета на федерацията по конституционно законодателство прие
Коментари Харесай

Нови закони в Русия: 3 години затвор за отказ от участие в бойни действия

Специалният комитет на Съвета на федерацията по конституционно законодателство одобри през днешния ден промени в Наказателния кодекс на Руската федерация, предвиждащи санкции за мародерство, отвод от присъединяване във военни дейности и непринудено предаване в плен.

Предвидените санкции за отхвърли за осъществяване на заповед на началника във военно време и за отвод от присъединяване във военни или бойни дейности е от 2 до 3 години затвор. За сходни закононарушения, довели до тежки последствия, наказването е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

За оказване на опозиция по време на настояща военна работа или нарушение на заповеди по време на готовност или военно състояние се планува наказване затвор до 15 години, съобщава ТАСС, предава България Он Еър.

Друга промяна в закона предвижда лишаване от независимост до 10 години за непринудено предаване в плен, сега това се санкционира с до седем години затвор. 10 година затвор е оптимално наказване за съзнателно увреждане на военна техника.

Законът планува въвеждането на наказателна отговорност за грабежи по време на война или спор. Има се поради противозаконното заграбване на имущество на други хора, в това число " имущество на цивилното население, което е на убитите или ранените ". Подобно действие без утежняващи виновността условия ще се санкционира с до шест години затвор, а в случай че е упражнено принуждение или е имало опасност - до 10 години.

Ако закононарушението е осъществено при сговор и вредите са в изключително огромни размери или със опасност за ликвидиране - до 15 години.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР