Специалният фонд за отбрана на Германия в размер на 100

...
Специалният фонд за отбрана на Германия в размер на 100
Коментари Харесай

Германия изключва да изпрати и изтребители на Украйна

Специалният фонд за защита на Германия в размер на 100 милиарда евро към този момент не е задоволителен, с цел да покрие нейните потребности. Това съобщи новият министър на защитата Борис Писториус, представен от " Ройтерс ".

В изявление за " Зюддойче Цайтунг " той уточни, че Берлин би трябвало да увеличи и годишните си постоянни разноски за защита от настоящето равнище от към 50 милиарда евро.

Освен това Германия би трябвало да попълни запасите си от военна техника, в това число да замени 14-те танка " Леопард ", които Берлин се съгласи да изпрати в Украйна, с цел да ѝ помогне да отблъсне съветските сили.

Решението на Германия да приключи наложителната военна работа през 2011 година беше неточност, подчерта Писториус. Той посочи, че се колебае дали да слага тежест върху младите генерации, само че е отворен за разискване на нов модел за подсилване на връзката сред жителите и страната.

На въпрос дали Германия ще изпрати и изтребители в Украйна - идващото искане на Киев, откакто по-рано тази седмица утвърди доставката на танкове " Леопард 2 ", Писториус отсече, че това е " изключено ".

" Бойните самолети са доста по-сложни системи от главните бойни танкове и имат изцяло друг обхват и огнева мощност ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР