Специалните служби трябва да бъдат политически неутрални. Това смята съпредседателят

...
Специалните служби трябва да бъдат политически неутрални. Това смята съпредседателят
Коментари Харесай

Атанасов: Специалните служби не трябва да участват в политическите боричкания

Специалните служби би трябвало да бъдат политически неутрални. Това счита съпредседателят на „ Демократична България " Атанас Атанасов.



Имам терзание от следното нещо. Вчера видях, че Военното разузнаване обществено са реагирали на изявлението на господин Мирчев. Това е неприемливо. Не може специфичните служби да вземат участие в политическите боричкания в страната. Моето съмнение е, че това е поръчано от Президентството и основава сериозен проблем за доверието в работата на службите, съобщи той в студиото на „ Здравей, България ".

В понеделник Ивайло Мирчев съобщи, че Държавна организация „ Разузнаване “ и Военното разузнаване не работят в полза на страната и би трябвало да бъде осъществена промяна на службите за сигурност.

Съпредседателят на „ Демократична България " разгласи, че управническата стратегия на новата коалиция в възможния кабинет „ Василев " се разписва единствено за 6 месеца, тъй като концепцията е по-късно вероятно да се изиска избор на доверие. Трите партии към момента не са обезпечили нужните гласове за поддръжка на ново държавно управление.

Това, което през вчерашния ден обществено се случи, беше работата по програмата. Днес би трябвало да се продължи в региона на опазването на здравето. Важно е да бъдат конкретизирани тези цели, които може да бъдат осъществени за 6 месеца. Трябва да се търси поддръжка измежду народните представители. Това би трябвало да става обществено. Тези, които схващат в какво тежко положение се намира страната, би трябвало да поддържат избирането на държавно управление. В противоположен случай в идващите 6 месеца ни чака политическа дестабилизация, добави депутатът.

Според него, в случай че това се случи, ще бъдат пропуснати доста благоприятни условия за България.

На първо място имаме да получаваме съществени пари от Европейска комисия, Европейски Съюз по Плана за развиване. Условието за тези пари е да бъдат основани условия, при които да има действителен механизъм с битка с корупцията. Много е значимо КПКОНПИ да проработи, тъй като последната една година не сме чули да е свършила, каквото и да е било, разясни Атанасов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР