Специалните сили на Украйна съобщиха, че са убили най-високопоставения адмирал

...
Специалните сили на Украйна съобщиха, че са убили най-високопоставения адмирал
Коментари Харесай

Убит е командирът на Черноморския флот на Русия, посочват украинските сили

Специалните сили на Украйна оповестиха, че са умъртвили най-високопоставения адмирал на Москва в Крим дружно с още 33 офицери, съобщи „ Ройтерс “. Според информацията това се е случило при ракетната офанзива против щаба на Черноморския флот на Русия в пристанище Севастопол предходната седмица.

Руското Министерство на защитата не е удостоверило или, че адмирал Виктор Соколов, командващ Черноморския флот и един от най-високопоставените офицери на съветския флот, е бил погубен, показва организацията.

Ако това се удостовери, убийството на Соколов ще бъде един от най-значимите удари на Киев по Крим, който Русия заграби и анексира от Украйна през 2014 година, се споделя в обявата.

„ След удара по щаба на Черноморския флот на Русия починаха 34 офицери, в това число командирът на Черноморския флот на Русия. Други 105 окупатори бяха ранени. Сградата на щаба не може да бъде възобновена “, обявиха специфичните сили на Украйна в Telegram.

В изказване след нападението съветското министерство на защитата заяви, че един военнослужещ е липсващ, като ревизира по-ранно изказване, съгласно което мъжът е бил погубен. Противовъздушната защита е свалила пет ракети, съобщи още министерството.

Украйна ускори си в Черно море и на Кримския полуостров и стартира да употребява ракети в допълнение към щурмовите. Киев съобщи, че унищожаването на съветския черноморски флот ще форсира доста края на войната.

По-рано този месец съветското министерство на защитата твърдеше, че Украйна е атакувала черноморска военноморска корабостроителница с 10 крилати ракети.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР