Специалните пратеници на bTV в Украйна – репортерът Стоян Георгиев

...
Специалните пратеници на bTV в Украйна – репортерът Стоян Георгиев
Коментари Харесай

Украйна от вътре: Говори специалният пратеник на bTV


Специалните пратеници на bTV в Украйна – репортерът Стоян Георгиев и операторът Константин Димитров прекараха повече от седмица на мястото, за което приказват всички през последните седмици. В „ 120 минути “ Георгиев описа с какви усещания е останал.

По думите му украинският народ е във война от 8 година и за тях нищо не се е трансформирало макар засиленото напрежение сред Изтока и Запада.

„ Те се борят за своята земя и еднаквост, за своята истина. Украйна е едно място, което не се разграничава от България. Чисто статистически, шансът да бъдеш погубен в Киев е по-малък, в сравнение с в останалите огромни западни градове, в които се живее обикновено “, изясни репортерът.

По думите му украинците са ядосани от отношението към тях и се усещат като „ разменна монета “. Споделят, че напрежението въздейства върху стопанската система им и гони вложителите.

„ Ако преглеждаме казуса Русия-Украйна, Украйна няма искания към своя комшия – нито териториални, не желае да се меси в геополитиката на своя комшия. Просто желае сама да дефинира своята политика. В този смисъл, Украйна се усеща жертва на всичко, което се случва “, изясни Георгиев.

Репортерът описа и за пътуването на екипа с трен до Източна Украйна – самото сърце на спора край Донбас.

„ Видяхме положителни и сплотени хора, с които елементарно се поддържа връзка, само че живеят в една немислима обстановка. През цялото време са подложени на офанзиви от гранати “, посочи Георгиев.

Според него годините на война са оставили дълготраен отпечатък върху хората, живеещи в региона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР