Специалната военна операция на Русия в Украйна протича по план

...
Специалната военна операция на Русия в Украйна протича по план
Коментари Харесай

Путин смята, че войната „протича по план”

" Специалната военна интервенция на Русия в Украйна протича по проект и не е належащо да се дефинират периоди за нейното привършване. " Това е декларирал съветският президент Владимир Путин пред кореспонденти след срещата на върха за Каспийско море в Ашхабад, оповестява БГНЕС.

" Аз, несъмнено, съм висш главнокомандващ, само че въпреки всичко не съм приключил Генералщабната академия. Доверявам се на хората, които са експерти. Те работят по този начин, както считат за належащо, с цел да реализиран крайната цел ", съобщи Путин пред.

Според него задачата е да се освободи Донбас, да се защитят живеещите там хора и да се " основат условия, които да подсигуряват сигурността на самата Русия ". " Работата върви умерено, ритмично, войските се придвижват и реализират задачите, които са сложени като задача на избран стадий от тази бойна работа. Всичко върви по проект ”.

По отношение на възможния завършек на войната той съобщи, че за момента няма потребност да споделя нещо.

ОГЛЕДАЛЕН ОТГОВОР

Руският президент съобщи, че Москва не е обезпокоена от възможното присъединение на Финландия и Швеция към НАТО. В същото време обаче предизвести, че ще има " огледален отговор " при вероятно разполагане на бази на Алианса в двете страни.

" Няма защо да се тормозим във връзка с участието на Финландия и Швеция в НАТО. Ако те [искат да се причислят към НАТО], дано го създадат. Само че те би трябвало ясно и отчетливо да схванат, че преди не е имало закани за тях, а в този момент, при положение на разполагане на военни контингенти и инфраструктура там, ние ще би трябвало да отговорим по същия метод и да създадем същите закани за териториите, от които сме застрашени ", сподели президентът в отговор на журналистически въпроси.

" Това е явно! Не схващат ли това? ", изрази неразбиране Путин. " Всичко беше наред с нас [с Финландия и Швеция], а в този момент ще има известно напрежение, това е явно, несъмнено, без това е невероятно ", акцентира той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР