Специална система по граничните пунктове проверява за неплатени глоби към

...
Специална система по граничните пунктове проверява за неплатени глоби към
Коментари Харесай

Събирането на глоби по ГКПП нямало да доведе до по-малко жертви на пътя

Специална система по граничните пунктове ревизира за неплатени санкции към " Пътна полиция ", а прекосяването става след заплащане на актовете и фишовете. Държавата не е съумяла да събере над 100 млн. лв. от извършители на пътя.

Емил Марков от Института по пътна сигурност разяснява пред Bulgaria ON AIR, че няма проблем санкциите да се събират на ГКПП-та, единствено че до тях са достигнали десетки сигнали от жители, които настояват, че са си платили санкциите към КАТ, само че те не излизат в системата.

Има възможност за разминаване сред КАТ и Национална агенция за приходите , позволи той.

Смятаме, че този метод е извънредно неверен и няма да докара до никаква предварителна защита. Има 110 млн. лева, които не са събрани в последните години, и в този момент се опитваме да си съберем. Това е неверен метод, тъй като не може да се съберат по този метод. Големият проблем са директно преминаващите през България пътни транспортни средства, които са с регистрация, друга от Европейски Съюз, т.е. Турция, акцентира Марков.

Едни от най-големите извършители, които виждаме всяко лято в България, са тираджиите, добави той.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики удостовери, че има чужденци, които си разрешават безобразно държание на пътя.

" Предложената мярка от Министерство на вътрешните работи е безусловно на мястото си, тъй като на границата тези хора ще можем да ги глобяваме. Имала съм случаи, в които даже в банката има неверно отразяване на данните, тъй че такива неточности се случват на всички места и това не е причина да отхвърляме тази система ", безапелационна е тя.

Според Емил Марков джигитите, така наречен систематични извършители, не се третират и в настоящия закон. " Да приказваме, че този метод ще докара до внезапно понижаване на жертвите, е меко казано лекомислен ", акцентира той.

Русинова означи, че както имаме права по тази Конституция, по този начин имаме и отговорности. Наше обвързване е, когато сме нарушили закона, да си платим. Ще има опция за заплащане на санкцията незабавно на гише, по банков път. А в случай че индивидът няма опция - няма да бъде върнат. Има вид да премине границата по сухопътен способ или даде колата на някого, който няма санкции, добави тя.

По думите ѝ има редица страни, които вършат същото на границата.

" Това е опция да проверим дали ще има предварителна защита и в случай че това не докара до по-малко жертви на пътя, най-сетне ще имаме доказателства, че би трябвало търсим другаде казуса, а точно в " Пътна инфраструктура ", сподели още Диана Русинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР