Специализираното звено "Антикорупция" привлече като обвиняем депутатът и лидер на

...
Специализираното звено "Антикорупция" привлече като обвиняем депутатът и лидер на
Коментари Харесай

Обвиниха Марешки в изнудване

Специализираното звено "Антикорупция " притегли като обвинен депутатът и водач на партия "Воля " Веселин Марешки, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той е упрекнат за това, че в интервала от есента на 2012 година до края на 2015 година в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София е заплашил 7 притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях. Целта на Марешки е била да принуди притежателите на аптеките да се разпоредят със свое право – да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на търговски сдружения, благосъстоятелност или следени от Веселин Марешки, или да прекратят комерсиалната си активност. В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад за лекарствени артикули. Доказателствата сочат, че в инкриминирания интервал от време Марешки е заплашвал притежателите на аптеки, че посредством целеустремен административен напън – посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от доближени нему чиновници от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще докара до банкрут комерсиалните им сдружения и ще ги принуди да преустановят активността си.

Според доказателствата по делото Веселин Марешки е осъществил състава на закононарушението по член 213 а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 във вр. с член 26 ал.1 от НК– осъществил е седем обособени изпълнителни действия на закононарушението изнудване, като в четири от случаите /във Варна, Добрич и Плевен/ е работил самичък, в два от случаите /в гр. София/ дружно с народния представител Пламен Христов, а в един от случаите в гр. Видин и в гр. София/, насилствените дейности са били осъществени от Веселин Марешки, Пламен Христов и Кръстина Таскова. Веселин Марешки е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

Лидерът на "Воля " разяснява повдигнатите му обвинявания. "Обвиняват ме в нелоялни търговски практики и нападателно разпределяне на листовки. Няма никакви свидетелски показания и доказателства, че съм провеждал нападателна политика и съм рекетирал аптекари. Прокуратурата извършва политически поръчки, тъй като ние като съпротива си вършим работата. Даваме период до септември на ръководещите да стартират да работят. Ако няма резултат, ще работим за събаряне на парвителството ", закани се Марешки, който беше придружаван от юрист Ина Лулчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР