Специализирано звено „Антикорупция“ обвини Пламен Христов и Кръстина Таскова –

...
Специализирано звено „Антикорупция“ обвини Пламен Христов и Кръстина Таскова –
Коментари Харесай

Обвиниха двама депутати в изнудване

Специализирано звено „ Антикорупция “ упрекна Пламен Христов и Кръстина Таскова – народни представители от 44- то Народно заседание, в изнудване.

Пламен Христов е упрекнат за това, че в интервала от 03.04.2013 година до края на 2015г. в градовете София и Видин, в съучастничество с Веселин Марешки и а в един от случаите и с Кръстина Таскова е заплашил трима притежатели на аптеки с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях. Целта на Христов и съучастниците му е била да принуди притежателите на аптеките да се разпоредят със свое право – да трансферират дружествени дялове от ръководените от тях търговски сдружения на търговски сдружения, благосъстоятелност или следени от Веселин Марешки или да прекратят комерсиалната си активност.

В някои случаи задачата му е била да принуди притежателите на аптеки да се задължат да купуват при неизгодни условия медикаменти от неговия склад за лекарствени артикули. Собствениците на аптеки са заплашвани, че посредством целеустремен административен напън – посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще докара до банкрут комерсиалните им сдружения и ще ги принуди да преустановят активността си.

На Кръстина Таскова е предявено обвиняване за осъществено от нея в интервала от края 2013 година до края на 2015 година, в гр. Видин и в гр.София, в съучастничество с Марешки и Христов закононарушение по член 213а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

Пламен Христов и Кръстина Таскова са с мярка за неотклонение „ Подписка “.

На 23.06.2017 година, основният прокурор внесе искане за снемане имунитета на народните представители от Политическа партия „ Воля “ Пламен Христов и Кръстина Таскова. Христов и Таскова дадоха единодушие за възбуждане и осъществяване на наказателно гонене против тях.

Разследването продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР