Специализираният съд остави в ареста обвинените за участие в престъпна

...
Специализираният съд остави в ареста обвинените за участие в престъпна
Коментари Харесай

Съдът остави обвинените в изнудване полицаи зад решетките

Специализираният съд остави в ареста упрекнатите за присъединяване в незаконна група за изнудване служители на реда от столичното Четвърто РПУ. Според претекстовете на съда, няма заплаха от укриване, само че е допустимо арестуваните да извършат друго закононарушение.

В залата бяха доведени трима от арестуваните - Красимир Кръстев, Радослав Томов и Марио Дринцолов. Четвъртият - Антони Апостолов, е влезнал по неотложност в болница още в петък.

Съдът счита, че има задоволително събран доказателствен материал, с цел да се направи обосновано съмнение, че лицата са направили закононарушението, за което са упрекнати.

На 23 януари т. година общо петима чиновници на бранш " Икономическа полиция " бяха арестувани в постройката на полицейското ръководство. Обвинения за присъединяване в незаконна група и търговия с въздействие бяха повдигнати на четирима от тях, като прокуратурата изиска да останат за непрекъснато в ареста.

За водач на групата е апетитен началникът на Сектор " Икономическа полиция " в Четвърто РПУ Красимир Кръстев.

Според събраните доказателства, групата е работила от началото на 2017 година на територията на Четвърто РПУ, а сигналът против тях е получен в края на септември предходната година. Полицаите са рекетирали десетки търговци в столичния квартал " Лозенец ", които са плащали, с цел да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за инспекции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР