Специализираният съд е освободил от ареста кмета на Несебър Николай

...
Специализираният съд е освободил от ареста кмета на Несебър Николай
Коментари Харесай

Кметът на Несебър бе пуснат на свобода след 70 дни в ареста

Специализираният съд е освободил от ареста кмета на Несебър Николай Димитров. Това заяви за Българска телеграфна агенция неговият юрист - Петър Атанасов.  Мярката е изменена в парична гаранция от 50 000 лева, съобщи БНР.

Димитров беше арестуван тъкмо преди локалните избори през октомври и му беше повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група за пазаруване на гласове. Той бе арестуван близо 70 дни.

Въпреки това той бе избран отново за четвърти мандат, а преди месец постави клетва под ескорт и с белезници.

След като към този момент е на независимост, се чака на 2 януари Димитров да заеме кметския стол в Общината, предаде Darik News.

В началото на декември различен правосъден състав анулира ареста му и му наложи парична гаранция от 40 000 лв.. Същата по-лека мярка - само че 20 000 лв., беше избрана и за общинския консултант Петър Тодоров, който беше задържан дружно с Димитров. След обжалване от прокуратурата обаче Апелативният профилиран съд отхвърли това решение и още веднъж ги остави зад решетките.

Самият кмет изрично отхвърля обвиняванията, а защитничката му - известната столична адвокатка Ина Лулчева, беше безапелационна, че той е арестуван нелегално, напомни дир.бг.

Хиляди хора от Несебър поддържаха Николай Димитров - първо направиха подписка в негова отбрана, а когато той полагаше клетва се събраха с апели: " Свобода! ". През сълзи, той им благодари, че не са се поддали на " тази провокация и гнусна конспирация ".

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР