Специализираният наказателен съд (СНС) не даде ход на делото срещу

...
Специализираният наказателен съд (СНС) не даде ход на делото срещу
Коментари Харесай

Спецсъдът не даде ход на делото срещу Десислава Иванчева

Специализираният углавен съд (СНС) не даде ход на делото против някогашния кмет на софийския регион Младост Десислава Иванчева, съобщи БНР. По това дело са обвинени и някогашният заместител на Иванчева - Биляна Петрова, и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров.

Процесът не можа да стартира, защото Иванчева и Петрова и техните юристи не са получили в точния момент обвинителния акт. Адвокатът на Иванчева Марин Марковски изиска смяна на мярката й за неотклонение задържане под стража. Според съда всички страни са постоянно призовани като се изключи подсъдимите и не е спазен седемдневният период за дело след връчване на документите по него. Стана ясно, че Иванчева е получила обвинителния акт на 31-ви август, петък. Според арбитър Иво Хинов въпросният седемдневен период изтича чак в края на днешния работен ден и почете настояванията на подсъдимите да им се даде опция да се срещнат с материалите.

Разпоредителното съвещание беше планувано отначало за 13 септември, четвъртък, в 13.30 часа.

Съдът даде ход на разглеждане на поисканото от юриста на Десислава Иванчева - Марин Марковски, преразглеждане на мярката й за неотклонение " задържане под стража ". Разискванията не престават.

Процесът стига до СНС по-малко от пет месеца след показните арести на Иванчева и Петрова по обвиняване, че са поискали половин милион евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Държавното обвиняване твърди, че Десислава Иванчева, благодарение на Биляна Петрова, и с посредничеството на Петко Дюлгеров изнудвала предприемача Александър Ваклин против пари да получи нужното му позволение с цел да строи в „ Младост ".

Обвинителният акт разказва по какъв начин е бил договарян размерът на целия рушвет и предаването на първата вноска, какъв брой да е комисионната на Дюлгеров, по какъв начин да стане приемането и предаването на белязаните 70 000 евро, по какъв начин са били арестувани тримата и какво е било открито при обиските, които особено за Иванчева и Петрова продължиха с часове на едно от най-натоварените столични централни кръстовища.

Обвинителният акт твърди, че кметицата на „ Младост " приела толкоз персонално случая на Ваклин, че си водела бял бележник със суми и букви. По делото преобладават записаните диалози сред тримата подсъдими с изнудвания от тях предприемач. Според огласеното от Иванчева и Петрова, в СРС-тата имало букви, съвпадащи с имена на настоящи политици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР