Специализираният наказателен съд ще заседава по делото КТБ. Подсъдими по

...
Специализираният наказателен съд ще заседава по делото КТБ. Подсъдими по
Коментари Харесай

Спецсъдът ще заседава по делото КТБ

Специализираният углавен съд ще заседава по делото КТБ. Подсъдими по него са някогашният мажоритарен притежател на банката Цветан Василев и още 17 души. Процесът против Василев се води задочно.

За идното съвещание по процеса се чака да продължи разпитът на свидетелката Албена Андреева, която съгласно медийни изявления, е най-приближеният човек до главния очевидец Бисер Лазов.

Преди дни стана ясно, че Висшият съд в Белград е удостоверил, че са изпълнени всички законови предпоставки някогашният притежател на Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев, упрекнат в длъжностно заграбване в изключително огромни размери, да бъде предаден на правосъдните органи на Република България, според с настояването на българската прокуратура за изгонване. Защитата на Василев може да апелира това решение. Припомняме, че българските управляващи желаеха Василев да им бъде предаден още през 2014 г. 

На 20 юли 2017 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното произвеждане “КТБ “. Тогава от държавното обвиняване споделиха, че обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР