Специализираният наказателен съд отложи за 8 март разпоредителното заседание по

...
Специализираният наказателен съд отложи за 8 март разпоредителното заседание по
Коментари Харесай

Съдят Прокопиев и двама министри на 8 март

Специализираният углавен съд отсрочи за 8 март разпоредителното съвещание по делото против издателя Иво Прокопиев и някогашните министри на енергетиката и финансите от кабинета „ Борисов 1 ” Трайчо Трайков и Симеон Дянков. Процесът се води и против трима брокери от консултантската компания „ Булброкърс ” – Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев. Шестимата са подсъдими за приватизацията на 33% от държавния дял в ЕВН.
 09_01-3  09_01-2  09_01-1
Причината за отлагането бе, че двама от подсъдимите от „ Булброкърс ” не съумели да провеждат отбраната си и пристигнаха без юристи. Евстатиев пък получил дубликат от обвинителния си акт със забавяне. Отсъстваше и юрист Даниела Доковска, наета да пази Иво Прокопиев, която се оказа при сестра си в Съединени американски щати.

Според обвинителния акт Дянков ще дава отговор за приватизацията на остатъчните дялове в енергодружеството ЕВН за да облагодетелства сдружението „ Булброкърс ” с близо 1,3 млн. лева от комисион на. Прокопиев се сочи като подстрекател на министъра, тъй като има дялове в сдружението.

Прокуратурата твърди, че Трайков е виновен за умишлена занемареност, довела до вреди от над 20 млн. лева Става дума за 51 612 акции в ЕВН, за които енергийният министър дал единодушие да се продават в нарушаване на Стратегията за приватизация на електроразпределителните сдружения.

В Международния ден на дамата би трябвало да се разиска дали делото да се гледа от спецсъда или от Софийския градски съд, нарушени ли са правата на подсъдимите и има ли претенции за още доказателства. Заради адвокатските трикове, от спецпрокуратурата настояха да бъдат назначени служебно аварийни бранители.

Адвокат Марин Марковски, който пази Симеон Дянков, обаче акцентира, че той и сътрудниците му няма да стават причина за отсрочване на правосъдни съвещания. Марковски бе и единственият, който се скара на оператори и фоторепортери, че снимат Прокопиев и някогашните министри по коридорите на съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР