Специализираният наказателен съд отложи за 31 януари 2022 г. разпоредително

...
Специализираният наказателен съд отложи за 31 януари 2022 г. разпоредително
Коментари Харесай

Спецсъдът отложи делото срещу бившия министър Нено Димов за 2022 г.

Специализираният углавен съд отсрочи за 31 януари 2022 година разпоредително съвещание по делото за водната рецесия в община Перник през 2019 година против някогашния министър на околната среда Нено Димов и краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Перник по това време Севделина Ковачева .

На днешното съвещание по делото стана известно, че адвокатката на Ковачева е подала молба делото да бъде отсрочено , защото е заболяла от ковид. В тази връзка подсъдимата също изиска делото да бъде отсрочено, тъй като упорства да бъде представлявана от своя бранител. Прокуратурата и юристите на Димов означиха, че това събитие се явява спънка за предоставяне ход на делото и съдът го отсрочи за идната година.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли месец 2021 година От държавното обвиняване оповестиха тогава, че по случая са били разпитани 156 очевидци и е направена деветорна техническа експертиза. Събрани са били над 4000 страници доказателства.

Заради водната рецесия с язовир " Студена " на ръководителя на ВиК-Перник също беше повдигнато обвиняване, само че материалите по него бяха отделени и изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура Перник.

През месец април 2020 година Нено Димов излезе от ареста, той беше арестуван на 9 януари същата година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР