Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода

...
Специализираният наказателен съд осъди на три години лишаване от свобода
Коментари Харесай

Бивш полицейски шеф замесен в трафик на мигранти

Специализираният углавен съд осъди на три години отнемане от независимост с петгодишен изпитателен период и 2500 лв. санкция някогашния служител на реда от Трън Антон Христов за каналджийство. Деянието, за което е наказан Христов, е от лятото на 2014 година, оповестява struma.bg.

Тогава по време на болничен отпуск изпълняващият длъжността шеф на Криминална полиция в пограничното ръководство на Министерство на вътрешните работи Христов с персоналния си автомобил е придружавал микробус, ръководен от престъпно проявен столичанин.

В микробуса са открити 10 непознати жители, които трябвало да бъдат трансферирани през нашата граница в Република Сърбия. За „ услугата “ той получил 10 000 лв..

Автомобилът на служителя на реда и микробусът са спрени от Гранична полиция.

Веднага след задържането му Христов е освободен от служба. На 27 юни предходната година в ОДМВР – Перник е получен сигнал от чиновници на Гранично полицейско ръководство – Трън, че към 20,20 ч. пробвали да ревизират автомобил „ Тойота Ленд Крузър”, лидерът на който не се подчинил и избягал.

Граничните служители на реда са подали сигнал „ стоп “ в региона на село Вукан, само че автомобилът отпрашил в посока село Стайчовци.

По-късно граничните служители на реда разкрили в Стайчовци 25 непознати жители от арабски генезис – 8 мъже, 5 дами и 12 деца.

Незабавно регионът на Трън и Брезник бил блокиран от полицейски чиновници. Тойотата е открита в брезнишкото село Ноевци, там е арестуван и лидерът й. Той се оказал още веднъж някогашният служител на реда Антон Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР