Специализираният наказателен съд осъди на по три години затвор условно

...
Специализираният наказателен съд осъди на по три години затвор условно
Коментари Харесай

Лекари от ТЕЛК бяха осъдени на три години условно за корупция

Специализираният углавен съд осъди на по три години затвор условно тримата членове и секретария на лекарската комисия за трудова медицина (ТЕЛК) в болничното заведение “Проф. Д-р Стоян Киркович “ в Стара Загора, заяви профилираната прокуратура.

Съдът е наложил на подсъдимите санкции от 4000 до 5 000 лв., както и отнемане от право да заемат държавна служба в органите на здравната експертиза за период от 5 години. На секретаря на комисията е наложена санкция от 3000 лв..

Четиримата наказани бяха предадени на съд през март 2016 година за това, че са взели участие в проведена незаконна група за подкупи. Те са обвиняване, че са приели облаги в размер на 4950 лв. и 50 евро от 22 лица, с цел да им издадат експертни решения на ТЕЛК за над 50 на 100 трайно понижена продуктивност.

Подсъдимите по делото са наказани да заплатят солидарно добитите вследствие на незаконните действия суми по сметка на страната.

В хода на делото са направени 64 медицински експертизи на освидетелствани лица, получили повишен % на неработоспособност. За някои от тях излиза наяве, че те не страдат от болести, налагащи установяване на неработоспособност, се схваща от известието на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР