Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка на неотклонение за четирима

...
Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка на неотклонение за четирима
Коментари Харесай

Четирима от обвинените за търговия с кръв остават в ареста -

Специализираният углавен съд дефинира най-тежката мярка на неотклонение за четирима от упрекнатите за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с кръв.

На двама от привлечените за присъединяване в съдът дефинира " домакински арест ". С разпореждане на наблюдаващия прокурор на един от обвинените е избрана мярка гаранция от 5000 лева заради влошено здравословно положение.

Мъжете бяха арестувани преди дни при  на ГДБОП. Установено е, че групата е работила от януари 2019 година

Участници набирали купувачи пред центровете за трансфузионна хематология в столицата. След като имали „ клиенти “, те довеждали авансово уговорени донори против сумата от 50 до 100 лева за една кръвна банка.

Давали им записка с името на индивида, в интерес на който да се извърши кръводаряването, както и болничното заведение, в което се намира. На донорите плащали откакто получавали документите за подаяние. Впоследствие ги продавали на „ клиенти “ на цена от 350 до 600 лв. за банка.

За този тип незаконна активност законът планува санкции от 5 до 15 години отнемане от независимост и санкция от 20 000 до 100 000 лв.. Съдът може да наложи и лишаване на част или на цялото им имущество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР