Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“
Коментари Харесай

Арест за тримата обвинени за корупция в Басейновата дирекция в Пловдив

Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на тримата упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, основана за искане и приемане на подкупи, длъжностни закононарушения и търговия с въздействие в Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ в Пловдив.

Директорът на дирекцията Ц.К, юрисконсултът в същата дирекция Д.Б. и общинският консултант в община Марица Г.К. бяха арестувани на 28 февруари 2020 година при дейности по следствието на Специализиранат прокуратура, взаимно с КПКОНПИ и със съдействието на ОДМВР-Пловдив и Столична дирекция на вътрешните работи.

Прокуратурата разкри детайлности за схемите в Басейнова дирекция - Пловдив

Те са упрекнати за това, че от май 2018 година, за финансово облагодетелстване, непозволено издавали против подкупи разрешителни за сондажи на животновъди. По напътствие на шефа Ц.К., подчиненият й юрист Д.Б. и други чиновници, правили масирани инспекции в региона на дирекцията за противозаконни сондажи, и по-специално - на производители на водоплаващи птици.

При открити нередности юрисконсултът насочвал нарушителите към избрана от общинския консултант хидрогеоложка компания, която да извърши проучване, да проектира и да изготви документи по легализиране на сондажите. За „ услугата “ по узаконяването били желани и получавани по 8 000 лв., вместо взиманите от другите хидрогеоложки компании в района 3000 лв..

Ако входирани в Басейновата дирекция документи за сондаж били направени от друга компания, директорката разпореждала преписката да бъде забавена, като вложителят бъде ориентиран към „ вярната “ хидрогеоложка компания. Установени са случаи, в които участниците в групата са прикривали очевидни нарушавания, които е трябвало да бъдат глобени. В тази връзка планувани или стартирани от чиновници в Басейновата дирекция инспекции са били спирани от шефа. Определението на Специализирания углавен съд по ограниченията за неотклонение на тримата обвинени не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР