Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“

...
Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“
Коментари Харесай

Спецсъдът остави в ареста братята роми-лихвари от Димитровград

Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на петимата братя от кв. „ Мрийно “ в Димитровград, упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и изнудване посредством закани и принуждение, оповестиха от спецпрокуратурата.
Те бяха арестувани на 8 април 2019 година при интервенция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Димитровград и района. Шестият брат от семейството, който също е взел участие в групата, се укри и е разгласен за общодържавно търсене.
Според събраните доказателства групата е работила от седем години, през това време жертвите й не са смеели да се оплачат от боязън за живота си. Братята давали заеми най-вече на малоимотни хора против високи лихви – най-често от 50 до 100 %. При закъснение на връщането на заема, лихвите скачали двойно, следвали закани и физическо принуждение.
При неспособност хората да изплатят задълженията си дружно с умножените лихви, участниците в групата посягали на техни недвижими парцели или склонявали някои от тях към проституция.
Специализираният углавен съд одобри тезата на прокуратурата, че в случай че останат на независимост, упрекнатите могат да извършат други закононарушения или да се укрият. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР