Специализираният наказателен съд одобри споразумение и призна за виновни Б.Х.

...
Специализираният наказателен съд одобри споразумение и призна за виновни Б.Х.
Коментари Харесай

Затвор за двама от престъпната група, спипана със 17 автомата Калашников и 15 пистолета Макаров

Специализираният углавен съд утвърди съглашение и призна за отговорни Б.Х. и А.Д. за присъединяване в незаконен сговор и за държане на огнестрелни оръжия в огромни размери.

На Б.Х. е наложено наказване 3 години „ отнемане от независимост “, а на А.Д. - 2 години „ отнемане от независимост “, които да бъдат изтърпени при първичен общ режим в затвор. Двамата наказани бяха арестувани на 4 декември 2018 година в региона на Стара Загора по следствие, ръководено от Специализираната прокуратура. Тогава бяха открити и конфискувани 17 автомата „ Калашников “, 15 револвера „ Макаров “ и 12 броя дула за същия револвер.

В хода на следствието бе открито, че оръжията, предмет на незаконната активност на двете наказани лица, са създадени в цех „ Арсенал “- гр.Казанлък. Б.Х. и А.Д. нелегално продавали оръжие - автомати „ Калашников “ и револвери „ Макаров “ със заглушители на цена от по 1400 евро. Установено е, че те имали опция да доставят огромно количество автомати, които били употребявани от българските спецчасти. С цел нелегалност, наказаните избягвали връзката по телефон, а всяка последваща среща сред членове в незаконното съдружие се договаряло на предшестващата такава.

Престъпната активност е обезвредена със съдействието на чиновник на Министерство на вътрешните работи, който се е показал за клиент и е съумял да закупи автомати „ Калашников “ и револвери „ Макаров “ със заглушител.

От назначените по досъдебното произвеждане балистични експертизи е открито, че всички оръжия са годни за приложимост по предопределение.

Наложените ефикасни присъди неотложно са приведени в осъществяване от прокурор при Специализираната прокуратура и наказаните изтърпяват наказванията си в пандиза гр. София, оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР