Специализираният наказателен съд наложи една година лишаване от свобода с

...
Специализираният наказателен съд наложи една година лишаване от свобода с
Коментари Харесай

Крими бабка на 78 години от столичния "Люлин" го закъса здравата

Специализираният углавен съд наложи една година отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период на 78-годишна жена, която през ноември 2018 година (тогава на 77 години) бе упрекната от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в столичния жк „ Люлин “, оповестиха от Апелативната профилирана прокуратура.

Четири години „ Лишаване от независимост “ дефинира съдът за внука й, който бе упрекнат като началник на групата. Той към този момент е наведен в Софийския затвор, откакто съдът не промени мярката му за неотклонение „ Задържане под стража “.

Ако присъдата му бъде доказана от горните правосъдни инстанции, той ще би трябвало да остане зад решетките общо 6 години. Ще изтърпи ефективо и 2-годишна предишна условна присъда за разпространяване на опиати, откакто в границите на изпитателния период направил ново закононарушение.

В пандиза към този момент са и другите двама подсъдими по делото. Още преди внасянето на обвинителния акт в съда (на 16 април 2019 г.), те се признаха за отговорни и желаеха съглашение с прокуратурата, като одобриха да изтърпят 3-годишни ефикасни присъди.

Четиримата наркоразпространители бяха арестувани на 1 ноември 2018 година при взаимни дейности по следствието на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Във всеки от тях бяха открити и конфискувани разнообразни количества опиати.

Най-възрастната жена, привличана досега към наказателна отговорност за наркоразпространение, сама разфасовала марихуана на дози, когато внукът й отсъствал, и я продавала в дома си на клиенти след спогодба по телефона, потвърди правосъдното дирене.

При обезвреждане на групата, малко преди проверяващите да влязат в жилището й, от прозореца на населяваната от нея стая бил изхвърлен плик с близо четвърт кг марихуана. Жената пробвала да се освободи от друго количество в тоалетната паница.

По-лекото наказване, наложено й от съда, се дължи както на напредналата й възраст, по този начин и на обстоятелството, че само тя от подсъдимите не е била осъждана. Към момента тя е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

Определените от Специализирания углавен съд санкции на 78-годишната жена и внука й не са дефинитивни и могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР