Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинение срещу бившия

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинение срещу бившия
Коментари Харесай

Бившият ректор на МУ-София отива на съд за незаконен прием на студенти

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвиняване против някогашния ректор на Медицинския университет в София Ваньо Митев, декана на факултета “Дентална медицина “ Андон Филчев и още четирима души за присъединяване в проведена незаконна група за противозаконен банкет на задгранични студенти и за длъжностни закононарушения, оповестиха от прокуратурата. Това е второ обвиняване против някогашния ректор на МУ-София, който през 2016 година беше упрекнат за подписване на неизгодни покупко-продажби и още веднъж за противозаконен банкет на задгранични студенти, само че беше дефинитивно оневинен.

Сега шестимата обвинени са предадени на съд за това, че при започване на декември 2014 година за материално облагодетелстване са основали незаконно съдружие по набирането и обезпечено приемане в университета на студенти - най-вече чужденци, които не дават отговор на изискванията за банкет.

За набиране на задгранични студенти уредникът и началник на незаконната група Ваньо Митев привлякъл три лица от фамилно консултантско сдружение със седалище в Петрич, както и английски студент от иракски генезис. Набраните в нарушаване на условията за банкет студенти били от Гърция и Англия. Освен набирането на студенти по медицина, участници в незаконното съдружие “подготвяли и представяли документи за записване или пренасяне на студенти в МУ-София за основаването на погрешно усещане за съблюдаване законовите условия за банкет на задгранични студенти “.

Длъжностните лица в университета – ректорът и деканът, правили от своя страна нужните дейности в нарушаване на служебните си отговорности, с цел да бъдат признати всички задгранични студенти, “осигурени “ от другите обвинени.

Освен за управление на проведена незаконна група, работила на територията на България, Англия и Гърция, някогашният ректор Ваньо Митев е упрекнат и за това, че в интервала от 1 септември 2015 година до 3 ноември 2015 година при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството му на длъжностно лице е направил 35 закононарушения по работа. За съучастничество в 25 от тях е предаден на съд и деканът на Факултета по дентална медицина Андон Филчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР