Специализираната прокуратура съвсем заплете казуса с т.нар. Барселонагейт. На брифинг

...
Специализираната прокуратура съвсем заплете казуса с т.нар. Барселонагейт. На брифинг
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата почна замитането на Барселонагейт

Специализираната прокуратура напълно заплете проблема с така наречен " Барселонагейт ". На брифинг през днешния ден (15 февруари) от ведомството осведомиха, че досъдебно произвеждане за аферата имало единствено в България, а в Испания производството било завършено. В същото време спецпрокуратурата съобщи, че е получила някакви отчети, които от една страна нямали стойност на доказателства за осъществено закононарушение, и от друга трябвало да мине време, с цел да ги преведат и едвам по-късно щели да ги проучват.

От профилираното обвиняване витиевато оповестиха, че разполагат с данни, от които " може да се заключи, че може и да има осъществено закононарушение " по отношение на аферата. Затова по този мотив е формирано досъдебно произвеждане, прецизираха от ведомството.

В рамките на това произвеждане към този момент бил разпитан като очевидец някогашния министър председател Бойко Борисов, обявиха от спецпрокуратурата. От държавното обвиняване не разясниха дали Борислава Йовчева, " манекенката от къщата в Барселона " е била разпитана във връзка със случая. Спецпрокуратурата обаче била направила всичко належащо по следствието, стана ясно на брифинга.

Досега не е постъпвала никаква информация от Министерство на вътрешните работи в прокуратурата по така наречен случай " Барселонагейт ". Такава е следвало да бъде дадена до 11 февруари, когато е отправено искане от наблюдаващия прокурор да получи всички материали по случая, обявиха от спецпрокуратурата. 

Стана известно, че през днешния ден (15 февруари) по искане на спецпрокуратурата са получени 26 страници на британски език от ДАНС. Изрично беше конкретизирано, че няма ясни знаци кой е създател на този отчет, както и кой го е изискал. Има фотоси и текст - от медийни изявления в България и Испания, прибавиха от спецпрокуратурата.

Стана ясно също, че профилираното държавно обвиняване са получили 219 страници от испанските управляващи по отношение на европейска заповед за следствие. Имало обаче и още една европейска заповед и се чакат данни по нея. Докладът с 219-те страници на испански език занапред ще бъде превеждан. 

Специализираното обвиняване твърди, че 90% от дейностите по следствието за " Барселонагейт " са приключени. Предстои разбор и чакаме данните по втората заповед за следствие, в която се изисква откриване на банкова загадка, обявиха от спецпрокуратурата.

Испанските управляващи са прекратили следствието по случая, наказателно произвеждане има единствено в България прецизираха от спецпрокуратурата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР