Специализираната прокуратура публикува разговори между обвиняемия по 11 обвинения бизнесмен

...
Специализираната прокуратура публикува разговори между обвиняемия по 11 обвинения бизнесмен
Коментари Харесай

Прокуратурата публикува разговори на Божков с братя Найденови

Специализираната прокуратура разгласява диалози сред обвинения по 11 обвинявания предприемач Васил Божков и главните очевидци против него - притежателите на "Ефбет " семейство Найденови. Аргументът на обвиняването за обнародването на частите от разговора е "високия публичен интерес ". В формалното известие на прокуратурата се споделя, че "споделя разбирането, че българските жители имат право на информация по въпроси, които съставляват за тях легален интерес. "

"Специализираната прокуратура ще продължи да осведоми българските жители по каузи с огромен публичен интерес, при съблюдаване на презумпцията за невиновност и без да заплашва хода на наказателното произвеждане ", приключват от държавното обвиняване.

Стенограмите и аудиозаписите са налични на уеб страницата на прокуратурата.

Към момента на хазартния необут, който бе арестуван в Обединените арабски емирства, са повдигнати 11 обвинявания, включително за управление на незаконна група, за насила, за изнудване, за опит на рушвет на длъжностно лице и за подбуждане на закононарушение по работа.

В настрана досъдебно произвеждане прокуратурата проверява хазартния необут убийства, принуди и изнасилвания. Божков бе умишлен за "сериен изнасилвач " точно от някогашния му бизнес сътрудник Цветомир Найденов.

"Е този (...) е сериен изнасилвач, най-големият принудител в историята на България. Изнасилил е стотици дами, в това число малолетни ", съобщи Найденов пред bTV в края на предходната седмица и добави, че е имало и подадени тъжби, само че трябвало да се ревизира дали не са потулени.

Найденов твърди също, че Божков го е заплашвал с ликвидиране.

Пред "Банкеръ " притежателите на "Ефбет " братя Найденови обявиха, че Божков ги е заплашил, че "ще ви унищожавам дружно с Кирил Домусчиев като Манол Велев, Йордан Динов и Тони Наумов " .

Във видеоразговора Найденови акцентираха също, че "Божков се пробва да припише на нас своето житие-битие: убийства, рекети, търговия с въздействие, корумпиране на служители на реда, прокурори и НАП-служители. "

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР