Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническото бюро

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническото бюро
Коментари Харесай

Шефката на митницата в Севлиево на свобода срещу 100 000 лева

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност началника на Митническото бюро в Севлиево Йорданка Костадинова. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

Тя е упрекната за това, че от юли 2009 година до юли 2019 година, в качеството ѝ на длъжностно лице, при изискванията на продължавано закононарушение, е поискала и получавала по 200 лв. месечно от шеф на локална компания под формата на "такса успокоение ", с цел да не прави дейности по работа - митнически инспекции на сдружението. Общата получена сума възлиза на към 24 000 лв..

Костадинова е привлечена и за това, че е предизвестила продавач-консултант да избегне наказателно гонене по отношение на него, като го е предизвестила за идна инспекция от органите на митницата.

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор ѝ е определил мярка за неотклонение "Парична гаранция " в размер на 100 000 лв..

Продължава събирането на доказателства за вероятно осъществени от нея закононарушения по работа. В хода на следствието е допустимо да ѝ бъдат предявени нови обвинявания. Събират се и доказателства за осъществени закононарушения и от други лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР