Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем гранични полицаи от ГКПП

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем гранични полицаи от ГКПП
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини за подкупи 8 гранични полицаи от ГКПП „Малко Търново“


Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на осем гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ за присъединяване в проведена незаконна група за приемане на подкупи от преминаващи границата български и непознати жители.

Участниците в групата са привлечени към наказателна отговорност на 31 януари 2018 година по завършило следствие на ДАНС и Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи под надзора на Специализирана прокуратура.

Събраните досега доказателства сочат, че групата работила от декември 2016 година до декември 2017 година Граничните служители на реда са желали и получавали от преминаващи границата неголеми суми в лв. и други валути – приблизително сред 20 и 60 лв.. Парите били събирани в „ обща каса “, най-често при съответен шеф на промяна, а след края на работния ден са били разпределяни посред участниците, оповестиха от спецпрокуратурата.

Подкупи са желани и получавани от пътуващи при нередности в документите им – да вземем за пример при извеждане на деца от един родител, без пълномощие от другия. Стюарди на рейсове и водачи на непознати камиони са плащали, с цел да минат по бързо бариерата, в това число с цел да не бъдат проверявани обширно багажите и товарите.

Специализираната прокуратура е поискала премахване от работа на упрекнатите гранични служители на реда. С прокурорски постановления на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР