Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Обвиниха 4-ма за участие в група, поръчала следене и побой на убития данъчен Иво Стаменов

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четирима участници в проведена незаконна група за рекет, работила на територията на София и други градове в страната от март 2016 година
Трима от упрекнатите, в това число ръководителят на групата (който е брат на национален представител), бяха арестувани на 3 юли 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник сега е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за нелегално владеене на оръжие, оповестиха от пресцентъра на профилираната прокуратура.
Според събраните доказателства групата е решавала посредством брутални силови дейности (и против солидно заплащане) финансови разногласия в интерес на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „ наказателни акции “ против съответни хора, или е възлагала осъществяването им на трети лица. Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над убития на 19 декември 2017 година в София шеф на звено „ Фискален контрол” в Национална агенция за приходите Иво Стаменов. Сред главните задания на проверяващите активността на незаконната група е да открият дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени дейности, имат връзка с покушението над данъчния чиновник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР