Специализираната прокуратура, Жандармерията и служители на Главна дирекция Борба с

...
Специализираната прокуратура, Жандармерията и служители на Главна дирекция Борба с
Коментари Харесай

Петима души са задържани за лихварство в Берковица

Специализираната прокуратура, Жандармерията и чиновници на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " задържаха над петима души, които са обвинени за лихварство в Берковица.

Всички арестувани досега са родственици, а акцията продължава в Берковица и във видинското село Арчар. Извършват се претърсвания в жилища и в коли.

Арестуваните са от квартал " Раковица ", а следствието против тях се води близо година. То е против проведена незаконна група, която се занимава с лихварство и насилствени дейности.

" Давали са пари против висока рента. Съответно дават един лев през днешния ден, а в края на месеца дължиш няколко хиляди ", изясни зам.-главният прокурор Иван Гешев, представен от " Нова телевизия ".

" Лицата са престъпно проявени за най-различни закононарушения – обири, телесни повреди, сформиране на неистинни документи, в роднински връзки са всичките ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи Иван Иванов.

" Ако отидете да им видите къщите, доста хора биха им завидели на стандарта. Друг е въпросът, че най-вероятно ще се окаже, че са издигнати нелегално и не са спазени никакви строителни условия ", счита Гешев.

Очаква се по-късно през днешния ден или на следващия ден прокуратурата да заяви кои са арестуваните, какви обвинявания ще им бъдат повдигнати и за какви закононарушения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР