Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във Винпром Карнобат“

...
Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във Винпром Карнобат“
Коментари Харесай

Разследват бившия сват на Ветко Арабаджиев

Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси във " Винпром Карнобат “ ООД, " Разузнавателна служба на Великобритания Индустрийс “ ООД и " Топаз Мел “ ООД. Собственикът Миню Стайков бе сват на Маринела и Ветко Арабаджиеви. Синът му Стайко бе женен за щерка им Александра. Претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци са осъществени в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари.

По данни на проверяващите данъчните закононарушения са осъществявани в интервала 2009 г.–2018 година, като действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от сдружения от вида " изчезнали търговци “, за действие на основаната скица на данъчна машинация. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности в огромни размери по смисъла на Закона за Данък добавена стойност.

Събрани са доказателства и за закононарушения пране на пари - в интервала 2009 г.–2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение, разкриха от прокуратурата. Под управлението на Специализираната прокуратура, на 18.07.2018 година бе открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари.

Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се правят по едно и също време на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР