Специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал на административния секретар на

...
Специализираната прокуратура извършва проверка по сигнал на административния секретар на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата проверява сигнал на ГЕРБ за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова

Специализираната прокуратура прави инспекция по сигнал на административния секретар на Политическа партия ГЕРБ.

Сигналът е постъпил на 30.03.2022 година В него се излагат изказвания за вероятно осъществени закононарушения по работа от лица, заемащи висши обществени длъжности, които по смисъла на член 411а, алинея 1, т. 4 от Наказателно-процесуален кодекс са от компетентността на Специализираната прокуратура.

В сигнала се твърди за евентуално осъществени незаконосъобразни дейности, които евентуално реализират състав на закононарушение по Наказателен кодекс, по отношение на формирано досъдебно произвеждане от Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, по което са арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

На съображение на член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Специализираната прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. От Софийска градска прокуратура са изискани информация и документи.

Във връзка с високия публичен интерес Специализираната прокуратура ще осведоми от време на време обществеността за осъществените дейности по инспекцията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР