Специализираната прокуратура и служители на ДАНС извършват следствени действия в

...
Специализираната прокуратура и служители на ДАНС извършват следствени действия в
Коментари Харесай

Специализираната прокуратура претърсва офиси на оръжейния търговец Кинтекс


Специализираната прокуратура и чиновници на ДАНС правят следствени дейности в офиси на сдружение "Кинтекс ", оповестиха през днешния ден от институцията. Работата по досъдебното произвеждане е почнала през днешния ден със следствени дейности в офисите на сдружение "Кинтекс ". От там се изземват документи и се претърсват пространства.
Досъдебното произвеждане е формирано на 1 февруари т.г. за незаконно сдружаване и занемареност.
В известието е посочен член от Наказателния кодекс, съгласно който за сговор за закононарушения в страната или в чужбина за имотна полза или нелегално въздействие върху активност на орган на властта или локалното самоуправление наказването е затвор до 6 години.
Другият посочен член е за гонене на "длъжностно лице, което не постави задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за предоставената му работа и от това последва забележителна щета, заличаване или прахосване на имуществото или други обилни вреди на предприятието или на стопанството ". Наказанията тук са сред 2 и 10 години затвор и санкции за хиляди левове.
"Кинтекс " ЕАД е държавна компания за външна търговия с оръжие, муниции и специфична продукция. Неин принципал е Министерството на стопанската система посредством Държавната консолидационна компания.
Компанията е основата през 1966 година и е измежду главните търговци със специфична продукция по времето на социализма./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР