Специализираната прокуратура е образувало досъдебно производство за длъжностно престъпление във

...
Специализираната прокуратура е образувало досъдебно производство за длъжностно престъпление във
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва длъжностно престъпление при ЕКСПО 2020 в Дубай

Специализираната прокуратура е образувало досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение по отношение на възлагането и осъществяването на социална поръчка във връзка организацията и присъединяване на България в Световното ревю ЕКСПО 2020 в Дубай.

Това оповестиха на брифинг шефката на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова и представителят Христо Кръстев.

До момента няма повдигнати обвинявания.

Материалите, изпратени от вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова, били изцяло задоволителни, с цел да стартира напряко дело, а не инспекция. Преди месец тя съобщи, че „ ЕКСПО 2020 Дубай е черна дупка, в която потънаха милиони “.

Тогава Нинова се закани да спре всички заплащания по контракта с консорциума поради неизпълнени действия, свързани с рекламирането на България, и видя корупционни схеми при представянето на страната ни на Световното ревю в Дубай.

Според икономическия министър представянето на страната ни злепоставя името на България в чужбина. Договорените с министерството събития и участници в тях се разминавали от фактическото положение, като били позволени спомагателни и разнообразни участници в събитията - компании и физически лица.

През февруари тя изпрати сигнала на основния прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР