Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества
Коментари Харесай

Разбиха две наркооранжерии в София

Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на разпространяването на наркотични субстанции е извършена от чиновници на бранш „ Наркотици " - Столична дирекция на вътрешните работи в петъчния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР), оповестяват от Българска телеграфна агенция.

В хода ѝ, в кв. „ Малинова котловина ", е арестуван 38-годишен, показват от Министерството.

Последвали процесуално-следствени дейности в две употребени от мъжа жилища в квартала. В жилищата са открити пространства, обособени за развъждане на наркотични растения - оборудвани със системи за вентилация и осветяване. Иззети са 145 засадени растения от рода на конопа и голям брой пакети с разпределени в тях над 2 кг суха тревиста маса, реагираща на марихуана при полеви наркотест. Назначени са експертизи.

С полицейска заповед 38-годишният остава в ареста за период до 24 часа. Работата продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане. Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Вчера от прокуратуратасъобщиха, че двама души са привлечени като обвинени от Окръжна прокуратура – София за нелегално държане на високорисково наркотично вещество за разпространяване и развъждане на растения от рода на коноп.

Други мъж и жена бяхазадържаниза опит за преместване на 32 кг високорисково наркотично вещество „ екстази “ през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Лесово “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР