Специализираната полицейска операция се осъществява от служители на отделите Противодействие

...
Специализираната полицейска операция се осъществява от служители на отделите Противодействие
Коментари Харесай

СДВР с подробности за спецоперацията в столичния кв. „Христо Ботев“

Специализираната полицейска интервенция се реализира от чиновници на отделите „ Противодействие на престъпната престъпност “ и „ Противодействие на икономическата престъпност “ в Столична дирекция на вътрешните работи с дейното подпомагане на екипи на Национална агенция за приходите, БАБХ и ДГС в столичния квартал „ Христо Ботев “ .

Действията обгръщат палитра от инспекции – от определяне на нелегално пребиваващи непознати жители, владеене на нелегално и нерегистрирано оръжие, предварителна защита на престъпния контингент, до реализиране на противозаконна комерсиална активност.

В рамките на инспекцията са конфискувани голям брой хранителни артикули с изминал период на валидност , открита е съпричастността на извършващи противозаконна комерсиална активност, които са глобени от Национална агенция за приходите и Икономическа полиция. Констатирани са случаи на наети без трудови контракти, включително и малолетни , ангажирани за работа в тъмната част на денонощието .

До момента са арестувани 11 лица . В хода на осъществените инспекции на голям брой адреси са открити противозаконни оръжия и такива, нерегистрирани по надлежния ред, както и подправена валута .

Задържаните са съпричастни към разнообразни по тип закононарушения – обири, подправена валута, владеене на нерегистрирани газови и бойни оръжия, склоняване към проституция. На стадия са формирани две досъдебни производства , по които се организират процесуално-следствени дейности. Специализираната полицейска интервенция продължава, оповестиха още от Столична дирекция на вътрешните работи. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР