Специализирана прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група за

...
Специализирана прокуратура образува досъдебно производство за организирана престъпна група за
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата образува досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с кръв

Специализирана прокуратура образува досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за набиране на обособени лица или група от хора за същите да бъдат употребявани за лишаване на телесна тъкан /кръв/. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Установено е, че групата е работила от януари 2020 година до 10.07.2022 година на територията на гр. София. Групата се е занимавала с набирането на лица за да бъдат употребявани за кръводарители. Деянието е осъществявано посредством предлагането на материална полза за кръводарителя. За оползотворяването на събраното количество кръвна плазма участниците в групата са набирали и нуждаещи се лица, които против несъмнено възнаграждение получават нужното им количество. Част от платената от клиентите сума за кръводаряване била разпределяна и към самите кръводарители.

Групата е правила главно своята активност в региона на столична болница с оглед находящия се там огромен кръводарителски център.

В хода на следствието все още е открита съпричастността на 6 лица по отношение на дейностите по набиране на донори на кръв. Същите са давали суми, вариращи от 50 до 100 лева, на всеки кръводарител.

При профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура са арестувани 6 лица за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Предстои те да бъдат привлечени към наказателна отговорност.

Действията по следствието не престават.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР