Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група е

...
Специализирана полицейска операция за неутрализиране на организирана престъпна група е
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация 

Специализирана полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група е извършена от чиновници на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ на територията на Враца и Вършец. Действията са осъществени под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода им за период до 24 часа са арестувани Ц.П. /29 г./, М.П. /27 г./ и В.К. /23 г./, набирали и склонявали българки към даване на полови услуги против възнаграждение в страни от Европейски Съюз – Австрия и Германия, оповестиха от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи.

При претърсвания и изземвания в жилища, населявани от участниците в групата, и в колите им са конфискувани бележници със мемоари, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, както и наркотични субстанции.

По досъдебното произвеждане, в качеството на очевидци, пред арбитър са разпитани жертви на трафика за полова употреба.

На тримата арестувани Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания за осъществени закононарушения по член 321, алинея 3, вр. ал.1 и член 159 г, вр. член 159 а, алинея 2, т. 6, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. На ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение за период до 72 часа, а на участниците – „ парична гаранция “.

Действията по следствието не престават.
 ГДБОП  ГДБОП  ГДБОП  p6840067  p6840070  p6840075  p6840078  p6840097
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР