Специализирана полицейска операция (СПО) се провежда на територията на област

...
Специализирана полицейска операция (СПО) се провежда на територията на област
Коментари Харесай

Спецакция в Добрич, има задържани

Специализирана полицейска интервенция (СПО) се организира на територията на област Добрич от 6:30 тази заран, оповестяват от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.

Операцията е с фокус върху битовата престъпност и профилактика на лица от престъпния контингент, за които има данни, че приготвят закононарушение срещу политическите права на жителите. Обръща се изключително внимание на обитаемоте места, в които има „ рискови секции “, гласи известието.

Към момента са арестувани 10 лица, а едно е оповестено за общодържавно търсене.

Проверени са общо 381 души, профилактирани са 25 лица от престъпния контингент. Извършени са инспекции на заложни къщи, автоморги, 11 магазина и 22 питейни заведения.

Образувани са едно бързо произвеждане, едно досъдебно по член 354 а – за произвеждане, преправка, придобиване или държане на наркотични субстанции или техни аналози без съответно позволение, едно бързо произвеждане по член 234 в, и две досъдебни производства по член 194 и 195 – за лишаване на непозната движима движимост, от Наказателния кодекс.

Съставени са 26 фиша и пет акта за определяне на административно нарушаване.

В профилираната полицейска интервенция вземат участие 115 полицейски чиновници и 20 чиновници на Главна дирекция „ Жандармерия “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР