Специализирана полицейска операция по широкообхватен контрол се провежда днес на

...
Специализирана полицейска операция по широкообхватен контрол се провежда днес на
Коментари Харесай

Широкообхватна полицейска операция се провежда в участък от републикански път в област Ямбол

Специализирана полицейска интервенция по широкообхватен надзор се организира през днешния ден на територията на област Ямбол, в сектор от републикански път I-7 край, северно от село Зимница. Това разгласи на брифинг основен контрольор Тодор Мишинев, шеф на „ Пътна полиция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол.

Акцията е с присъединяване на чиновници на Национална организация за приходите, Агенция „ Митници ”, Областен отдел „ Автомобилна администрация ” и системата БГТОЛ.

През актуалната седмица предстоят инспекции и за това до каква степен водачите са съсредоточени при ръководството на моторни транспортни средства (МПС) или карат, ползвайки разсейващи вниманието им средства като телефони, таблети и други устройства, заяви още гл. контрольор Мишинев. Операцията ще бъде по линия на службите на „ Пътна полиция ” в Европа (т.нар. ROADPOL), посочи той.

През миналата седмица на територията на област Ямбол са регистрирани осем пътнотранспортни катастрофи (ПТП), четири от които тежки – с двама починали и петима ранени, регистрираха от бранш „ Пътна полиция ” – Ямбол. Последният пътен случай с жертви е от вчера на автомагистрала „ Тракия ”, вследствие на който починаха две дами – майка и щерка.

За интервала 30 септември – 6 октомври в района са осъществени няколко профилирани полицейски интервенции, касаещи пътната сигурност, регистрираха още от бранш „ Пътна полиция ”. При една от тях са открити трима водачи, карали в нетрезво положение и двама – след приложимост на наркотични субстанции. При друга акция пътните служители на реда са открили двама неправоспособни водачи, както и трима, управлявали моторно транспортно средство с прекъсната регистрация. При инспекции за надзор на равнищата на звук са тествани общо 225 МПС, от които 25 мотоциклета. В резултат на тях са формиран един акт за нарушаване и 44 санкции с фиш. От придвижване е спряно едно транспортно средство, поради неизправно шумозаглушително устройство.

При обичайните взаимни инспекции с районните ръководства на Министерство на вътрешните работи през миналата седмица са открити общо 586 нарушавания, разгласи още началникът на „ Пътна полиция “ – Ямбол. От тях 468 са осъществени от водачи, 71 са от пасажери и 47 от пешеходци. В акциите са обхванати общо 1689 моторни транспортни средства и 2385 лица.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР