Столичната община поставя силен фокус върху разработването на нова финансова

...
Столичната община поставя силен фокус върху разработването на нова финансова
Коментари Харесай

СО поставя силен фокус върху подготовката на Бюджет 2025

Столичната община слага мощен фокус върху създаването на нова финансова политика, която да обезпечава повече благоприятни условия за развиването на планове в столицата.

“Използвам случая да благодаря на Иван Василев и Никола Лютов за високия професионализъм и отдаденост, с която извършват отговорностите си в публичен интерес. И двамата имат моето цялостно доверие. В идните месеци приоритет в ръководството става подготовката на бюджета на Столичната община за 2025 година В същото време построяването на инфраструктурата на общината би трябвало да продължи да се случва на равнище и част от промените за по-доброто осъществяване на плановете минават през правна и административна подготовка. Промените в отговорностите за секторите в екипа са направени след акуратен разбор на потребностите от развиване на две от основните посоки в общината ”, разяснява кметът на Столичната община.

“За да ускорим развиването на Столичната община и да осъществяваме амбициозните цели от управническата си стратегия, имаме потребност от бюджет, плануван по отношение на целите на хората в града и на неговите дълготрайни потребности, в това число и тактика за спомагателни източници на финансиране. Разработваме разнообразни модели, посредством които да финансираме вложенията в по-модерен и комфортен градски превоз, планове, които ще създадат града ни по-чист и зелен, както и такива, които ще развият основната инфраструктура в града, ” съобщи Иван Василев, зам.-кмет “Финанси и опазване на здравето ”.

Паралелно с това стартира подготовката на бюджетната рамка за 2025 година През 2024 година Столичната община работи с рекорден бюджет. Зам.-кметът организира срещи с жители и районни кметове на 12 региона и в разговор бяха разпознати значими за тях планове, които да залегнат в бюджета за 2025 година Посещенията в останалите 12 региона на Столичната община не престават през ноември. 

Реализацията на инфраструктурните планове в столицата ще следи заместник-кметът по “Правен и административен надзор ”, Никола Лютов, който поема краткотрайно поста на заместник-кмет по “Обществено строителство ”.

“В направление “Обществено строителство ” работят инженери и експерти с изключителни професионални познания и експертност. С наближаването на края на строителния сезон, направлението има нужда от по-сериозен надзор върху осъществяването на договорите в период, с цел да бъде обезпечено своевременното привършване на плановете, а всяко нарушаване на договорните клаузи да бъде глобено. В същото време направлението е фокусирано в подготовката и оповестяването на нови публични поръчки, което поражда нужда от подробен разбор и смяна на плановете на контракти. Целта е да се осуетят некачествено осъществяване в бъдеще и отбраната на интереса на общината и жителите й, които са наш главен приоритет ”, разяснява Никола Лютов, представен от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР