Специализирана полицейска операция на територията на община Карлово за противодействие

...
Специализирана полицейска операция на територията на община Карлово за противодействие
Коментари Харесай

Откриха 15 незаконни къщи в ромските махали в Карловско

Специализирана полицейска интервенция на територията на община Карлово за противопоставяне на битовата престъпност в дребните и отдалечени обитаеми места бе извършена през днешния ден от 7 до 16 часа.

Операцията бе съсредоточена главно в квартал " Стряма " на град Баня , в ромските махали на Розино и Христо Даново . Тя бе извършена от чиновници на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Карлово, бранш Специализирани сили и Жандармерията.

В интервенцията участваха и чиновници от Държавно горско спотанство - Карлово и Държавно горско стопанство Клисура. В нея участваха и представители на община Карлово от дирекция " Социално подкрепяне ", дирекция " Незаконо строителство ".

Проверени са били 114 адреса, 330 лица и 98 автомобила. Съставени са 9 фиша по Закона за придвижване по пътищата, 9 са и актовете. Бяха състевени два акта по Закона за горите.

По време на интервенцията са открити 15 частни домове без документи за благосъстоятелност . Установени са 10 извършители по Закона за Министерство на вътрешните работи и без гражданска регистрация. По Закона за Министерство на вътрешните работи са формирани 14 протокола.

В резултат от интервенцията са формирани три бързи производства . Едното е за предпазване на н езаконно добит дървен материал, като са конфискувани са 11 кубически метра нелегално добита дървесина.

Другото бързо полицейско произвеждане е за владеене на огнестрелно оръжие без позволение, третото е за владеене на акцизни артикули без бандерол.

Във връзка с механизма за обсег на децата в учебно заведение в хода на интервенцията са били формирани 29 формуляра в Розино и Баня, както и 27 предупредителни протокола на родители в тези обитаеми места. По време на интервенцията няма арестувани лица. /Марица.бг

тагове противозаконна къща карловско ромска махала
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР